Powszechnie znana w Europie Środkowej oraz w Polsce wiodąca marka przemysłu piekarniczego Fornetti wprowadziła w roku 2017 koncepcję ISB (In Store Bakery – piekarnia wewnątrz sklepu).
Istota projektu polega na tym, że właściciel sklepu otrzymuje minipiekarnię, dzięki której dysponuje zawsze świeżymi wypiekami. Piekarnia wyposażona jest w urządzenia piekarnicze, zamrażarki oraz meble Fornetti. Do tego właściciel otrzymuje niezbędną, profesjonalną wiedzę i wszechstronne wsparcie.
Główną zaletą projektu ISB jest to, że w sklepie można w dowolnym czasie piec – w piecu zaprojektowanym i dostarczonym przez Fornetti – produkty mrożone tej marki (firma gwarantuje m.in. pełny asortyment ciastek mrożonych).
W ofercie produktów znajdują się różne rodzaje chleba, bułeczek oraz inne, smaczne wyroby piekarnicze, jak na przykład bagietka czosnkowa lub fantazja truskawkowa. Podstawę projektu stanowią wypieki Mini Fornetti, sprzedawane na wagę.
Ta niezwykle wyrafinowana koncepcja jest atrakcyjna zarówno dla właściciela sklepu, jak i kupujących, którzy uważają, że produkty piekarnicze prosto z pieca są smaczne i kuszące.
W każdym sklepie, gdzie wprowadzono koncepcję ISB, daje się zauważyć poważny wzrost sprzedaży wyrobów piekarniczych.
Produkty Fornetti są zawsze tej samej, wysokiej jakości, co wzmacnia zaufanie klientów do ulubionych wypieków. Atutem koncepcji ISB jest wygoda, gdyż nie zachodzi potrzeba codziennego zamawiania świeżego chleba z miejscowej piekarni. Jeżeli w sklepie nie ma wyrobów piekarniczych, można je w dowolnym momencie upiec na miejscu.
Dalsze informacje związane z koncepcją ISB: