Prezentacja produktu
Fornetti z twarogiem
Fornetti z twarogiem
Wstępnie wyrośnięte, głęboko mrożony ciasto francuskie z nadzieniem z twarogu i sera ricotta (nie wymaga wyrastania)
Masa produktu (g) 30
Wartość energetyczna (kJ/100g) 1427
Wartość energetyczna (kcal/100g) 341
Białko (g/100g) 7.7
Węglowodany (g/100g) 40
Tłuszcz (g/100g) 16
Cukry (g/100g) 9.8
Kwasy tłuszczowe nasycone (g/100g) 8.1
Sól (NaCl) (g/100g) 0.76
Alergeny gluten, soya, derivatives of milk and egg

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, mąka z łubinu, orzechy, orzeszki ziemne, dwutlenek siarki, gorczyca, nasiona sezamu, soja, pochodne mleko, pochodne jaja i pochodne selera.

  
Blisko milion ludzi konsumuje każdego dnia produkty Fornetti. Dostosowując się do wymagań naszych konsumentów szczególny akcent kładziemy na ciągłym odnawianiu asortymentu naszych produktów.
System Franchise Fornetti umożliwia, że przy niewielkim wkładzie, bez ryzyka każdy może zwiększać asortyment we własnym sklepie, lub rozpocząć nową, dochodową działalność firmową.
W roku 2004 Fornetti założyła Fundację Dzieci Chorych na Serce, która w kilku formach organizacji non profit wspiera leczenie chorych dzieci.