Prezentacja produktu
Fornetti z twarogiem
Fornetti z twarogiem
Wstępnie wyrośnięte, głęboko mrożony ciasto francuskie z nadzieniem z twarogu i sera ricotta (nie wymaga wyrastania)
Masa produktu (g) 30
Wartość energetyczna (kJ/100g) 1427
Wartość energetyczna (kcal/100g) 341
Białko (g/100g) 7.7
Węglowodany (g/100g) 40
Tłuszcz (g/100g) 16
Cukry (g/100g) 9.8
Kwasy tłuszczowe nasycone (g/100g) 8.1
Sól (NaCl) (g/100g) 0.76
Alergeny gluten, soya, derivatives of milk and egg

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, mąka z łubinu, orzechy, orzeszki ziemne, dwutlenek siarki, gorczyca, nasiona sezamu, soja, pochodne mleko, pochodne jaja i pochodne selera.

  
Każdego dnia blisko milion osób konsumuje produkty Fornetti. Dostosowując się do wymagań naszych klientów, szczególny nacisk kładziemy na ciągły rozwój naszego asortymentu.
System Franchise Fornetti sprawia, że przy niewielkim wkładzie finansowym i bez zbędnego ryzyka każdy może poszerzać asortyment we własnym sklepie lub rozpocząć nową, dochodową działalność handlową.
W roku 2004 Fornetti założyła Fundację Dzieci Chorych na Serce, która jako organizacja non profit wspiera leczenie małych pacjentów w wielu obszarach.