Prezentacja produktu
Fornetti śmietankowo-jagodowe
Głęboko mrożony ciasto francuskie z kremem o smaku mlecznym i nadzieniem jagodowym (nie wymaga wyrastania)
Fornetti śmietankowo-jagodowe
Masa produktu (g) 32
Średnia wartość odżywcza w 100g produktów
Wartość energetyczna (kJ/100g) 1402
Wartość energetyczna (kcal/100g) 339
Tłuszcz (g/100g) 14.8
Kwasy tłuszczowe nasycone (g/100g) 7.3
Węglowodany (g/100g) 44.2
Cukry (g/100g) 13.8
Białko (g/100g) 5.8
Sól (NaCl) (g/100g) 0.8
Alergeny gluten, pochodne jaja

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, mąka z łubinu, orzechy, orzeszki ziemne, dwutlenek siarki, gorczyca, nasiona sezamu, soja, pochodne mleko, pochodne jaja i pochodne selera.

  
Każdego dnia blisko milion osób konsumuje produkty Fornetti. Dostosowując się do wymagań naszych klientów, szczególny nacisk kładziemy na ciągły rozwój naszego asortymentu.
System Franchise Fornetti sprawia, że przy niewielkim wkładzie finansowym i bez zbędnego ryzyka każdy może poszerzać asortyment we własnym sklepie lub rozpocząć nową, dochodową działalność handlową.
W roku 2004 Fornetti założyła Fundację Dzieci Chorych na Serce, która jako organizacja non profit wspiera leczenie małych pacjentów w wielu obszarach.